Руска ачма (баница с кашкавал и масло)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Руска ачма (баница с кашкавал и масло)
Руска ачма (баница с кашкавал и масло)
admin
Добавена от: admin
62220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. яйца
500 г брашно
150 г масло или маргарин
250 г кашкавал
100 мл заквасена сметана
1/2 ч.л. сол
50 мл прясно мляко
2 с.л. майонеза

Две яйца се разбиват на пяна, прибавят се солта, 100 мл вода и брашното. Омесва се добре, да може да се точи хубаво. Разделя се на 4 топки и се оставят да починат 10-15 минути. Тенджера с вода се слага на котлона да заври. Разточва се първата топка и се пуска във врящата вода за 15-20 секунди. След това се изважда и веднага се пуска в съд със студена вода. Така се правят всички кори (листа). Маслото се държи в хладилника, за да може да се стърже.
Кашкавала се настъргва на едро ренде, смесва се със сметаната и се разбърква добре. Слага се първата кора в тавичка и се настъргва половината масло. Слага се втората кора и върху нея кашкавалената смес. Слага се третата кора и върху нея се настъргва останалото масло. Последна е четвъртата кора. Всичко това се залива със смес от 2 бр. яйца, 50 мл мляко и 2 с.л. майонеза. Завива се с фолио отгоре и се пече в предварителни загрята фурна на 200 С, за около 30 минути, след което се маха фолиото и се запича още малко. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft