Две яйца се разбиват на пяна, прибавят се солта, 100 мл вода и брашното. Омесва се добре, да може да се точи хубаво. Разделя се на 4 топки и се оставят да починат 10-15 минути. Тенджера с вода се слага на котлона да заври. Разточва се първата топка и се пуска във врящата вода за 15-20 секунди. След това се изважда и веднага се пуска в съд със студена вода. Така се правят всички кори (листа). Маслото се държи в хладилника, за да може да се стърже.
Кашкавала се настъргва на едро ренде, смесва се със сметаната и се разбърква добре. Слага се първата кора в тавичка и се настъргва половината масло. Слага се втората кора и върху нея кашкавалената смес. Слага се третата кора и върху нея се настъргва останалото масло. Последна е четвъртата кора. Всичко това се залива със смес от 2 бр. яйца, 50 мл мляко и 2 с.л. майонеза. Завива се с фолио отгоре и се пече в предварителни загрята фурна на 200 С, за около 30 минути, след което се маха фолиото и се запича още малко.
Руска ачма (баница с кашкавал и масло)
22 Декември 2011
62220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари