Руска салата, която ще се превърне в гвоздеят на Новогодишната ви трапеза тази година

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Руска салата, която ще се превърне в гвоздеят на Новогодишната ви трапеза тази година
Руска салата, която ще се превърне в гвоздеят на Новогодишната ви трапеза тази година
13333
Руска салата, която ще се превърне в гвоздеят на Новогодишната ви трапеза тази година
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нашето предложение е за руска салата под формата на желирана торта! Крайният резултат ще се хареса както на семейството, така и на скъпите ви гости. И ще допринесе за вълшебното настроение на всички в празничната нощ. 

Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на това вкусно произведение на изкуството: 

  • 100 грама моркови  
  • 100 грама картофи  
  • 5 яйца 
  • 1 краставица 
  • 2 бр.
зелен лук 
  • 2 супени лъжици заквасена сметана  
  • 3 супени лъжици майонеза   
  • 1 чаена лъжичка горчица  
  • 200 грама салам
  • 50 грама зелен грах  
  • 40 грама маслини  
  • 10 грама желатин 
  • 80 грама от саламурата на зеления грах 
  • Начин на приготвяне:  

    Обелете морковите и картофите и ги сварете. Яйцата също.

    Салама нарежете на малки кубчета и го изсипете в дълбока купа. Краставицата нарежете на кубчета и прибавете към останалите нарязани продукти.

    Сварените картофи и моркови нарежете също на кубчета, а лука накълцайте на дребно.

    В отделна чаша изсипете зеления грах. Маслините нарежете на колелца.  

    В саламурата, в която е бил грахът, изсипете желатина. Оставете за няколко минути, след което го разтопете на водна баня. 

    В друг съд смесете добре майонезата, сметаната и горчицата. Към тях добавете желатина. Разбъркайте и изсипете всичко в купата с другите продукти. Объркайте добре. 

    Пригответе формата, в която ще сложите салатата и я застелете с кухненско фолио. Вътре разстелете слой салата, а върху него наредете малко нарязани яйца, после нов слой салата, нов слой яйца... ИИ така докато продуктите не свършат. 

    След като приключите с нареждането, приберете салатата за 2 часа в хладилника. 

    Сервирайте по нов начин на празничната трапеза - в голяма чиния и нож. Всеки гост ще може да си отреже колкото иска и да се наслади на вкусното ви вълшебство. Добър апетит!

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft