Искате ли да направите домашна торта, от която да ухае цялата къща? Опитайте нашата рецепта за Руска шоколадова торта с ябълки .
Много е вкусна, смешно лесна е и цялата кухня ще ухае на нея!
Комбинацията от сочни ябълки, ядки и вкусен шоколад е комбинация, която никога не разочарова. Нека заедно приготвим лесен и вкусен ябълков сладкиш с вкус на шоколад.
Руска шоколадова торта с ябълки
Продукти:
- 250 г обикновено брашно
- 250 г гранулирана захар
- 250 г масло
- 50 г смлени или счукани орехи (в зависимост от това дали искате по-едри парченца в тестото)
- 50 гр.
За поръсване:
- ядки
Приготвяне:
Разбийте омекналото масло с двата вида захар в купа. Добавете жълтъците към сместа един по един и след всеки разбийте добре.
Ще получите еднородна пухкава маса.
Постепенно добавете какао, канела, ром и аромат.
Снимка: pixabay
Накрая добавете ядките към масата (ако желаете, можете да добавите бадеми вместо орехи) и шоколада за готвене, нарязан на малки парченца - разбъркайте отново добре.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера - добавете постепенно насипните съставки и разбъркайте добре, ще получите гъста маса.
Накрая се добавят настърганите или нарязани на ситно ябълки .
Снимка: pixabay
Снимка: pixabay
И накрая объркайте внимателно разбитите белтъци в тестото.
Прехвърлете тестото върху малка, намазнена тавичка за печене, или върху форма, покрита с хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 160°C за 40-50 минути.
Проверете дали сладкишът е изпечен с клечка за зъби.
Снимка: pixabay
Накрая може да го покриете с глазура и да поръсите с ядки, но тортата е страхотна и само така. :-)
Желаем ви добър апетит! :-)