Стъпка 1: Първо се приготвя тестото. Вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците, добавете маслото и пудрата захар. Настържете лимонената кора, добавете брашното и рома и замесете тесто на ръка.
Стъпка 2: За плънката разбийте белтъците на твърд сняг, добавете захарта и бийте, докато се стопи захарта. След това добавете смлените ядки, ванилената захар, шоколада за готвене и брашното. Разбърквайте, докато се съедини сместа.
Стъпка 3: Разделете тестото на две. Върху набрашнен плот разточете по-голямата половина на кръгла кора и я поставете в тавичка. За по-лесно може да притиснете тестото директно по дъното и стените на тавата. Върху кората изсипете плънката и покрийте с втората тестена кора.
Намажете сладкиша с разбито яйце и го изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути.
Стъпка 4: Поднесете парчета от сладкиша поръсени с пудра захар.
СЪВЕТ: Този сладкиш е вкусен и топъл и студен, идеален е за закуска или със следобедното кафе!