РУСКИ КРАСТАВИЧКИ в пикантна марината: нашите ряпа да ядат! Ако искате деликатес, това е рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
РУСКИ КРАСТАВИЧКИ в пикантна марината: нашите ряпа да ядат! Ако искате деликатес, това е рецептата:
РУСКИ КРАСТАВИЧКИ в пикантна марината: нашите ряпа да ядат! Ако искате деликатес, това е рецептата:
6305
РУСКИ КРАСТАВИЧКИ в пикантна марината: нашите ряпа да ядат! Ако искате деликатес, това е рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за руски краставички в пикантна марината ми даде един съсед, който я приготвя за семейството си през целия сезон.

Предимството на тези пикантни мариновани краставички е, че можете да ги ядете и веднага, и да си ги затворите за зимата.

Руски краставички в пикантна марината

Продукти:

2 кг краставици или корнишони

100 гр. захар

90 гр.

растително масло

100 гр. ябълков оцет (може и обикновен)

1,5 с.л. сол

1 ч.л. подправки по желание

40 гр. дижонска горчица

1 глава чесън

Приготвяне:

Изберете млади краставички – това ги прави хрупкави и вкусни.

пресни краставички

Измийте, извадете семето и нарежете на ленти – всяка на 4 части.

ивици краставички

Счукайте чесъна и разбъркайте с останалите съставки.

марината краставички

Оставете за 5 минути и отново разбъркайте добре.

краставички с марината

Залейте краставиците с този дресинг, разбъркайте добре и оставете в хладилника за 3 часа.

Не забравяйте да покриете с капак.

пикантни краставички

Съвет: бъркайте на ръка, също като мен, защото така краставиците се свързват много добре с дресинга.

Можете да сервирате краставиците веднага или да ги стерилизирате за зимата.

пикантни краставички в буркан

Стерилизирайте бурканите и капаците.

Разпределете пикантните краставички в буркани, напълнете с останалия сок, покрийте с капаци и поставете в тенджера за запечатване, с кърпа на дъното.

Стерилизирайте от точката на кипене в продължение на 10 минути за половинлитрови буркани, 12 минути за буркани от 0,7 литра, 15 минути за обем на буркана от 1 литър и 20 минути за обем от 2 литра.

руски пикантни краставички

Увийте в одеяло и оставете да изстине.

Съхраняваме в мазето или в килера.

Ако обичате пикантни като мен, можете да добавите още чесън и люта чушка.

Желаем ви добър вкус! :-)

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft