РУСКИ ШАПКИ - най-голямата вкусотия след еклерите! Крехки бисквити, много крем и орехи - какво повече да искаш?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
РУСКИ ШАПКИ - най-голямата вкусотия след еклерите! Крехки бисквити, много крем и орехи - какво повече да искаш?
РУСКИ ШАПКИ - най-голямата вкусотия след еклерите! Крехки бисквити, много крем и орехи - какво...
140953
РУСКИ ШАПКИ - най-голямата вкусотия след еклерите! Крехки бисквити, много крем и орехи - какво повече да искаш?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте опитвали тези пълни с крем пастички , известни като Руски шапки , то незабавно трябва да поправите тази грешка! Определено се нареждат в топ 10 на домашните сладкиши, чиито рецепти сме ви показвали, а много хора ги предпочитат пред еклерите.

Ако използвате по-голяма чаша, излизат около 30 или повече бройки. С по-малка чаша можете да получите 40 и 50 руски шапки. Опитайте рецептата, сигурни сме, че ще ви хареса.

Пастички Руски шапки

Продукти:

2 яйца

5 супени лъжици захар

80 г размекнато на стайна температура масло

500 мл (мерено в мензупа) или 290 г брашно

1 бакпулвер

За крема:

250 г смлени орехи

150 мл захар (или на вкус)

1 ванилова захар

100 мл прясно мляко

120 г масло

За поръсване и овалване:

200 г шоколад за готвене

5 супени лъжици олио

150 г смлени орехи

Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват на пяна с тел, докато се смесят, след което се добавят маслото, брашното смесено с бакпулвера.

Омесете добре с ръка до получаването на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Веднага се разточва тънка кора приблизително 3 мм. Тестото нараства много докато се пече. За изрязване на кръгчетата използвам чаша с диаметър 4 см.

тесто кръгчета

Изрежете кръгчетата, подредете ги в тава, застлана с хартия и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса само за 5 минути.

кръгли сладки

бели бисквити

Сладките трябва да останат бели и меки. Излизат колкото за две големи тави от фурната.

За крема: Сложете млякото да заври, добавете захарта и ванилията. Когато захарта се разтвори, се добавят смлените орехи. Разбъркайте добре и оставете да изстине. След това добавете предварително разбито масло.

плънка сладки

За глазурата: разтопете шоколада с олиото на водна баня. Вземете една бисквитка, напълнете я с препълнена чаена лъжичка орехова плънка. Слепете с друга бисквитка. Потопете ги странично в крема (все едно ги овалвате), след което веднага го оваляйте в счукани орехи.

оваляни сладки

руски шапки рецепта

Съхранявайте готовите "шапки" в хладилник. 

пастички руски шапки

руски шапки рецепта

Ядат се веднага, страхотни са, но най-хубави са като престоят една нощ.

По желание може да ги оваляте не в орехи, а в кокос или шоколад, например. Също така може да ги залеете с малко разтопен шоколад (бял или черен) за още по-ефектен вид.

руски шапки приготвяне

вкусни руски шапки

руски шапки с кокос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft