Кубчето мая залейте с 50 мл топла вода и малко захар. Когато шупне, изсипете маята върху сместа от двете брашна, малко сол и постепенно добавете топла вода. Започнете с 200 мл, ако е малко, добавете още, за да получите не лепкаво тесто. Не очаквайте да е много меко, защото сместа с ръжено брашно прави тестото малко по-твърдо.
Оставете тестото да втасва повече от 1 час. Размесете го отново и оформете топки. От всяко топче разточете лист и го намажете с мекото масло. Навийте и оформете кифлички по Ваше желание. Подредете кифличките в тава, намазана с масло. Оставете ги 15-тина минути покрити да починат. Намажете ги с малко разтопено масло и вода и наръсете с лен, сусам или кимион по желание. Печете на 220 градуса около 30 минути. Изпечените кифлички поръсете ги с вода и ги покрийте с кърпа, за да омекнат допълнително. Добър апетит!
Ръжени кифлички като от пекарната - вкусни и полезни
18 Април 2015
12592
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари