250 г фусили (спираловидни макарони)
½ салата Айсберг
150 г чери доматчета (възможно най-малки)
½ краставица
3 с.л. слънчогледови семки
½ връзка пресен лук
150 г кисело мляко
2 с.л. салатна майонеза (консерва)
сол и черен пипер
Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изплакват със студена вода.
Измиват се салатата и зеленчуците. Салатата се нарязва на ивици с ширина един пръст. Краставицата се разделя на 4 по дължина и семената се отстраняват с чаена лъжичка. Останалата част се нарязва на парчета с ширина 1 см. Слънчогледовите семки се запичат в тиган.
Пресният лук се измива и нарязва на кръгчета. Киселото мляко се разбърква с хряна и майонезата. Подправят се със сол и черен пипер и се смесват с лука.
Охладените макарони се смесват със салатата, доматите и краставицата. Подправя се с дресинга и се сервира, поръсена със слънчогледови семки.