Салата за ракия
26 Февруари 2014
31700
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 патладжан
3 средно големи зелени домата
2 големи червени домата
100 гр. сирене
За дресинга:
6 скилидки чесън
няколко стръка босилек
зехтин и балсамов оцет
Патладжанът се обелва и заедно със зеления домат се нарязва на кубчета и се слага в тава да се изпече. Когато се изпекат зеленчуците и изстинат, се прехвърлят в чиния за сервиране. По желание могат да се нарежат и на по-малки парчета. Червеният домат се нарязва на кубчета и също се добавя в купата. Прибавя се сол на вкус и се разбърква. Отгоре се наръсва нарязаното на кубчета сирене.
Чесънът се нарязва ситно, добавя се накълцаният босилек, зехтин и балсамов оцет на вкус. Всичко се разбърква добре и с лъжица се полива върху салатата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари