1 ч. ч. зелен грах, пресен или замразен
2 ч. ч. пресен млад спанак
2 ч. ч. зелени листни зеленчуци - рукола, айсберг или зелена салата
1 връзка репички, нарязани на четвъртини
2 стръка зелен лук, ситно нарязан
2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно
2 с. л. нарязан пресен джоджен
100 г овче сирене или тип фета, по желание
90 мл зехтин
3 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. течен мед
½ ч. л. смлян шарен пипер на вкус
сол на вкус
Добре измитите листни зеленчуци се подсушават и се накъсват.
Ако грахът не е съвсем пресен или ако е замразен, се пуска за 3-4 мин. в подсолена вряща вода, докато стане крехък. Веднага се прецежда и се залива с ледена вода, за да запази свежия си зелен цвят. Прецежда се.
В купа се разбиват заедно зехтинът, оцетът, медът, пиперът и солта.
Смесват се листните зеленчуци, грахът, репичките, лукът, чесънът и джодженът и се разбъркват със заливката. Салатата се разпределя в чинии и може да се поръси със сиренето.