2-3 листа зелена салата
1 1/2 с. л. оцет
1 ч. л. дижонска горчица
2-3 с. л. зехтин
2 филета аншоа
2 сварени картофа
1 сварено яйце
1 с. л. сварен бял ориз
1 малка консерва червен боб
1 кутия риба тон (90 г)
1 краставица
1 домат
сол и захар на вкус
Зелената салата, доматът и краставицата се нарязават наедро и се поставят на дъното на салатиера.
След това се приготвя винегретът, като продуктите за него се смесват и се пасират, докато се получи средно гъст сос. С половината от него се заливат зеленчуците в салатиерата.
Започват да се редят останалите продукти за салатата. В средата се поставя рибата тон, около нея на сектори се подреждат нарязаните на едри кубчета картофи, оризът, бобът и яйцето. Върху рибата тон се слагат и филетата от аншоа.
Накрая салатата се залива с останалия винегрет.
Съвет: съставките на салатата търпят изменения според региона, в който се приготвя - свареният ориз може да се замени със сварен зелен боб например.