Салата Оливие (Руска салата)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата Оливие (Руска салата)
Салата Оливие (Руска салата)
admin
Добавена от: admin
39162
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 моркова
4 картофа
2 стръка зелен лук или 1 глава стар лук
3-4 твърдо сварени яйца
4-5 (или повече) кисели краставички
1 малка консерва грах
2 ч.ч. настъргана шунка
майонеза

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Остъргваме морковите, сваряваме ги и също ги нарязваме. Нарязваме лука на много ситничко. Нарязваме на яйцата и краставичките на кубчета. Смесваме всичко, добавяме граха, объркваме всичко добре с майонезата, охлаждаме и сервираме.

Любопитно: Позната в много страни като Руска салата, оригиналната версия на това ястие е създадена през 1860 г. от Люсиен Оливие (Lucien Olivier, 1838-1883), белгийски готвач и собственик на ресторант Ермитаж, един от най-прочутите московски ресторанти. Тази салата бързо става извънредно популярна сред редовните посетители на ресторанта, и става негова запазена марка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft