Морковите се почистват и се нарязват на пръчици. Задушават се на силен огън в предварително загретия зехтин.
Стъблата на аспержите се обелват, долната им част се отрязва и те също се нарязват на пръчици.
Нарязаните аспержи се добавят при морковите и се задушават за кратко.
Налива се виното и щом то се изпари, зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол на вкус.
Задушават се под капак още 2-3 минути, след което се добавят скаридите.
Репичките се нарязват на кръгчета.
Медът се сипва в купа, разбива се с изцедения сок от половин лимон и се посолява.
Добавят се зехтинът, горчицата, нарязаните наситно лук, магданоз и копър и се разбърква добре.
След като се охладят, зеленчуците и скаридите се смесват с репичките, заливат се с дресинга и хубаво се разбъркват.
Салатата може да се сервира върху листа зелена салата.