Ако сте се опитвали да си направите салата от броколи и не се е получавало, най-вероятно проблема е, че броколите са били сурови. Някои хора харесват суровите броколи, дори и аз съм една от тях.
Продукти:
1 ч.л. сол
5-6 чаши пресни броколи (около 1 килограм)
1 / 2 чаша печени бадеми
1 / 2 чаша нарязан бекон
1 / 4 чаша нарязан червен лук
1 чаша замразен грах, размразен (или пресен грах, ако можете да си го набавите)
1 чаша майонеза
2 с.л. ябълков оцет
1 / 4 чаша мед
Начин на приготвяне:
Сложете на котлона една тенджера с вода, добавете сол и я оставете да заври. Сложете броколите да се варят. Варете ги за около 1-2 минути, в зависимост от това, колко хрупкави искате да бъдат. За една минута борколите ще придобият още по-ярко зелен цвят и ще останат приятно хрупкави. За две минути броколите ще се сварят и ще останат не толкова хрупкави, но все пак твърди. Настройте таймера си, защото ако оставите броколите за повече от 2 минути, те ще станат на каша. Прецедете броколите и веднага ги сложете в студена вода за да стопирате варенето им. Оставете ги да се изстудят и ги прецедете отново.
Сложете броколите, бадемите, нарязания бекон, граха и нарязания лук в една голяма купа. В отделна купа разбийте майонезата, меда и ябълковия оцет. Добавете дресинга към салата и разбъркайте докато се смесят добре. Изстудете салатата преди да я сервирате.