Салата от гриловани тиквички
22 Декември 2011
19989
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см и се пекат на барбекю или скара до зачервяване, като се намазняват с олио. На барбекюто се изпичат и небелените скилидки чесън, след което се обелват и се намачкват.
В купа се смесват горчицата, нарязаните надребно копър и магданоз, олиото, оцетът, захарта, солта и червеният пипер. По желание може да се добави лют пипер.
Ябълката се нарязва на малки кубчета, добавя се към дресинга заедно със счукания чесън и хубаво се разбърква. Изпечените тиквички се овкусяват с дресинга. Салатата се сервира охладена.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари