Салата от леща с печени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата от леща с печени домати
Салата от леща с печени домати
admin
Добавена от: admin
11029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша леща (може и сушена)
7-10 дребни доматчета (чери), нарязани на половинки
зехтин
сол и черен пипер
1 връзка магданоз, нарязан на дребно (накълцан с ножица)
2 дребни главички лук, нарязан на тънки полумесеци
сокът от 2 лимона

Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете лещата в подсолена вода, отцедете в гевгир и измийте добре под студена вода. Оставете да се отцеди напълно.
Докато се вари лещата, подредете доматите върху тавичка за печене с разреза надолу върху хартия за печене или фолио. Поръсете със зехтин и сол и черен пипер на вкус. Изпечете за 30-40 минути, така че доматите леко да се карамелизират. Извадете от фурната и оставете да изстинат.
Смесете изпечените домати както са цели с лещата, лука, магданоза, лимоновия сок, зехтин (най-добре плодов или овкусен) и допълнително сол и черен пипер на вкус. Поднесете на стайна температура или охладена.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft