Салата от печени лукчета
22 Декември 2011
10855
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. дребен кромид лук
3 бр. лимони
олио
магданоз
Обелете лукчетата като оставите малка част от челото. Така при печенето ще останат цели без да се разпаднат. Сложете ги в тава, посолете и полейте с малко олио. Нарежете на кръгчета един лимон и го прибавете към лукчетата. Изпечете в силна фурна като разбърквате редовно за да може лука да се зачерви равномерно от всички страни. При необходимост добавете малко вода. Изпеченият лук трябва да остане само на мазнина. Оставете да изстине и отстранете лимоновите резенчета. Полейте обилно със сока от 2 лимона и поръсете с магданоз. Оставете салатата да престои един ден в хладилника, за да може да поеме добре киселината.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари