Салата от печени пиперки с орехи
29 Май 2012
13711
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пиперки 1 кг (10 бр.)
орехови ядки 150 г (1 чаена чаша)
чесън 1/2 глава
1 домат
растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша)
лимонов сок 10 мл (1 супена лъжица)
сол 3 г (1/2 чаена лъжичка)
магданоз 1 връзка
Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на ивички. Посоляват се и се поръсват с част от растителното масло и лимоновия сок. Разбъркват се и се оставят да престоят 10 минути. Прибавят се ореховите ядки, счукани заедно с чесъна, както и нарязаният на дребни парченца домат. Сместа се разбърква, изсипва се в чиния и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Така приготвената салата се полива с останалата част от растителното масло и лимоновия сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари