3 големи цели чушки - червени, зелени, жълти или оранжеви
1/3 чаша настърган кромид лук
1 чаша сварена царевица
1/3 чаша нарязани зелени маслини
½ чаша риба тон в зехтин, отцедена
1-1/2 с.л. нарязан магданоз
2/3 чаша орзо или друг вид дребна паста (1 1/4 до 1 1/3 чаши сварена паста)
4 с.л. зехтин
2 1/2 с.л. винен оцет
за украса – нарязана маруля или листенца магданоз
Загрейте фурната на 200 градуса.
Пригответе чушките - докато фурната се загряваа, разрежете чушките по дължина и отстранете семето. Покрийте тавичка за печене с алуминиево фолио и добре го намажете с 1,5 с.л. зехтин или олио. Отгоре подредете чушките и сложете тавата във фурната. Печете около 25 минути (през това време може да сварите пастата). Извадете тавичката от фурната и обърнете чушките, след това ги изпечете и от другата страна за 20-25 минути. Извадете ги от фурната и подредете върху плато за сервиране. Изрежете изгорялата обвивка.
Сварете пастата в подсолена вода (около 5 чаши), като не я преварявате - трябва да е ал денте. Отцедете и я прехвърлете в купа, след което разбъркайте 2,5 с.л. зехтин.
Смесете продуктите за салатата: когато пастата се охлади леко, добавете вътре царевицата, маслините, рибата тон, магданоза и оцета. Проверете на вкус и добавете сол по желание.
Поднасяне: напълнете всяка чушка със салатата и украсете центъра с нарязана маруля или магданоз.