Салата от печени пиперки с орзо и риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата от печени пиперки с орзо и риба тон
Салата от печени пиперки с орзо и риба тон
admin
Добавена от: admin
24848
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 големи цели чушки - червени, зелени, жълти или оранжеви
1/3 чаша настърган кромид лук
1 чаша сварена царевица
1/3 чаша нарязани зелени маслини
½ чаша риба тон в зехтин, отцедена
1-1/2 с.л. нарязан магданоз
2/3 чаша орзо или друг вид дребна паста (1 1/4 до 1 1/3 чаши сварена паста)
4 с.л. зехтин
2 1/2 с.л. винен оцет
за украса – нарязана маруля или листенца магданоз

Загрейте фурната на 200 градуса.
Пригответе чушките - докато фурната се загряваа, разрежете чушките по дължина и отстранете семето. Покрийте тавичка за печене с алуминиево фолио и добре го намажете с 1,5 с.л. зехтин или олио. Отгоре подредете чушките и сложете тавата във фурната. Печете около 25 минути (през това време може да сварите пастата). Извадете тавичката от фурната и обърнете чушките, след това ги изпечете и от другата страна за 20-25 минути. Извадете ги от фурната и подредете върху плато за сервиране. Изрежете изгорялата обвивка.
Сварете пастата в подсолена вода (около 5 чаши), като не я преварявате - трябва да е ал денте. Отцедете и я прехвърлете в купа, след което разбъркайте 2,5 с.л. зехтин.
Смесете продуктите за салатата: когато пастата се охлади леко, добавете вътре царевицата, маслините, рибата тон, магданоза и оцета. Проверете на вкус и добавете сол по желание.
Поднасяне: напълнете всяка чушка със салатата и украсете центъра с нарязана маруля или магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft