4 зелени чушки
4 листа босилек за украса
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
8 ръжени филийки хляб
200 г сирене
2 патладжана
сол на вкус
Чушките и патладжаните се изпичат, като се оставят в плик или в съд под капак, за да може по-лесно да се обелят.
Обелените и почистени зеленчуци се нарязват на ленти (патладжаните трябва да се оставят 4–5 минути да се изцедят от горчивия сок), смесват се и се овкусяват със сол и накълцаните чесън и магданоз. Сипват се в подходяща за сервиране чиния.
От зехтина и оцета се приготвя марината, в която се оставя за няколко минути нарязаното на плочки сирене. След това се изважда и се подрежда до зеленчуците.
Салатата се украсява с босилека и се поднася с препечените филийки. По желание може да се поръси допълнително със соса от мариноването.