За салатата:
2 големи глави червено цвекло * - запечени и нарязани на резени
1 чаша плодове кумкуат (вид цитрусов плод, може да се замени с лимети или лайм), нарязан на тънко
2 големи портокала - на резенчета
1/2 чаша запечени и нарязани бадеми
За дресинга:
1 с.л. олио от авокадо (може и зехтин)
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. портокалов сок
1 с.л. нектар от агаве (или друг вид сладък нектар, може захарен сироп)
1 ч.л. сушени цветчета хибискус
1/2 ч.л. ванилов екстракт (или течна ванилия)
семената на 1 шушулка ванилия
В дълбока купа смесете цвеклото, резените кумкуат и портокалите и оставете настрана. В по-малка купа разбийте съставките за дресинга и ги излейте върху салатата, обърквайки добре. Прехвърлете върху плато за сервиране и поръсете запечените бадеми върху салатата, преди да сервирате.
*За да приготвите цвеклото, загрейте предварително фурната на 250 градуса и увийте главичките цвекло във фолио. Сложете ги във фурната и запечете до омекване, около час - час и половина, в зависимост от големината им. Отстранете от фурната и ги охладете, преди да ги обелите.