Салата СЕДМОТО НЕБЕ е една от любимите ми салати с паста . Състои се от много зеленчуци, а киселото мляко й придава приятен освежаващ вкус. Тази макаронена салата се приготвя много бързо и лесно и е отлична като гарнитура към основно ястие, но и като салата.
Приготвя се много бързо и просто, като освен като салата и гарнитура може да се сервира и като основно ястие, ако следите за теглото си, тоест като ястие-салата. Прочетете по-долу как се приготвя. Ето какво ви трябва:
Салата Седмото небе
Необходими съставки:
- 400 гр. паста по избор
- 1 глава червен лук (може и обикновен)
- 1-2 скилидки чесън
- 1 морков
- 3-4 кисели краставички
- 1 чаша "захарна" царевица
- 1 чаша кисело мляко от 180 гр.
- сол на вкус
- 150-200 г сирене фета
- 2 сварени яйца
- пресен магданоз
- сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера се налива много вода, слага се на котлона и се загрява, докато заври. Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.
Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан. През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.
Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква. Междувременно сварете кафена чаша "захарна" царевица (може и от консерва) в малък съд или в тенджера.
Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа. След това добавете наситнените кисели краставички и наситнения лук.
Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица, която предварително също сте измили със студена вода и отцедили. След като разбъркате добре салатата, отгоре я залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).
Отгоре настържете около 150 г сирене фета, може и друго по ваш вкус. След като отново объркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.
След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.
Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах.
Да ви е сладко!