Салата със сотирани гъби
18 Март 2012
15992
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1-2 връзки зелена салата
3-4 с.л. зехтин или олио
2-3 скилидка чесън
300гр. гъби печурки
сол и пипер на вкус
1 с.л. свеж розмарин
2 с.л. бял гроздов оцет или обикновен
В тиган с капак загряваме зехтина, слагаме чесъна и задушаваме за 30 секунди. Прибавяме гъбите, солта, пипера и отново задушаваме, като разбъркваме от време на време. Прибавяме розмарин и оцет и готвим още няколко минути, след което сипваме сотираните гъби върху предварително накълцаната зелена салата. Разбъркваме и овкусяваме допълнително.
Салатата може да се гарнира допълнително и с парчета козе или обезмаслено сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари