Салата с авокадо и Моцарела
1 авокадо
125 г моцарела
1 скилидка чесън
1/2 люта чушка
див лук или зелен лук
ЗАЛИВКА
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. бял оцет
4 с. л. зехтин
2 с. л. ситно нарязан пресен босилек
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
• Приготвя се заливката : всички продукти за нея се изсипват в буркан.
• Завива се капачката и се разтърсва енергично.
• Ситно се нарязва чесънът, лютата чушка (без семките) и дивият лук(шнитлаухът).
• Моцарелата се нарязва на филийки и се маринова в част от заливката (дресинг) за 15 минути.
• Авокадото се обелва и се нарязва на тънки резени.
• В чиния се нареждат филийка Моцарела, резен авокадо и така докато не свършат.
• Отгоре се заливат със заливката и се поръсват с чесъна, лютата чушка и див чесън.
• Освежителната салата с авокадо и Моцарела може да се нареди върху листа от салата.