1 глава лук
2 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
1/8 л бяло вино или рибен бульон
3-4 с.л. лимонов сок
1 опаковка замразена смес от морски дарове (450 г)
3 клончета мащерка
сол и черен пипер
1 тиквичка (150 г)
200 г домати чери
3 стръка босилек
1. Лукът и чесънът се обелват, нарязват се на кубчета и се запържват до омекване в 1 с.л. зехтин. Доливат се виното или рибният бульон и лимоновият сок. Прибавят се замразените морски дарове и мащерката, а след като кипне, се оставя да ври 3 минути на слаб огън под капак.
2. Морските дарове се прецеждат, сосът се отделя и се вари, докато остане половината от него. Добавят се сол, черен пипер и останалата част от зехтина.
3. Тиквичката се нарязва на фини пръчици. Доматите се разрязват на 2 или 4 части. Листата на босилека се откъсват и нарязват. Всичко се смесва със зеленчуците, морските дарове и маринатата.