2 с.л. зехтин
2 с.л. запържено сусамово олио
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед
1 с.л. прясно изстискан лимонов сок
2-3 с.л. кориандър
сол и прясно смлян черен пипер
½ малка глава лук, нарязана на малки парченца
275гр. сварен нахут, изстуден
16 чери доматчета, на половинки
прясно нарязан магданоз
Сложете зехтина, сусамовото олио, балсамовия оцет, меда и лимоновия сок в голяма салатена купа и разбийте много добре, докато се смесят добре съставките. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете кориандър и размесете всичко добре. Добавете нахута, доматите и лука и разбъркайте с метална лъжица, докато зеленчуците попият от дресинга. Поднесете веднага или покрийте с фолио и оставете на стайна температура за 1-2 часа, докато поемат добре миризмите. Поръсете с прясно накълцан магданоз малко преди да сервирате.