400 г пилешко филе
1 зелена ябълка
1 стрък селари
100 г шам фъстък
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
1 портокал
сокът от 1 лайм
2 с. л. лека майонеза
100 г рукола
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Пилешкото се овкусява със сос и черен пипер, намазва се с малко зехтин и се запечатва от двете страни в сгорещен грил тиган. След това се изважда и се нарязва на кубчета.
Ябълката се реже на кубчета в купа и се полива със сок от лайм, за да не потъмнее.
Прибавят се селарито, обелено и нарязано наситно, филетата от портокала и счуканият шам фъстък.
Поръсва се с наситнените пресен лук и магданоз, полива се с останалия сок от лайм, слага се майонезата и се посолява.
Руколата се измива и се накъсва наедро.
Салатата се сервира върху канапе от рукола и отгоре се поставя пилешкото.