Тайната на тази салата е в начина на приготвяне, защото се яде топла.
1. Една супена лъжица зехтин
2.
3. Едно малко лукче, фино нарязано
4. Две скилитки чесън, намачкан
5. Две лъжици соев сос, плюс допълнително по желание
6. Две чаени лъжици пудра захар
7. Една-две тайландски люти чушки, тънко нарязани
8. Една краставица
9. Два дълги моркова, нарязани на лентички
10. Прясна мента и кориандър
11. Настъргани печени фъстъци
12. Нарязани зелени лимони и лимонов сок
1. Загрейте зехтин в тиган и пържете пилето на висока температура за около 3-4 минути. Добавете лука и чесъна и запържете за около 2 минути. Прибавете и соевия сос , захарта и чушките и запържете за около още 3-4 минути, докато пилето се зачерви и сосът се сгъсти.
2. Нарежете краставиците на половин дължина, изчистете ги от семките и после ги нарежете на ситни ленти.
3. Добавете към пилето. Прибавете и останалите съставки и разбъркайте.
4. Сервирайте, като изстискате лимон и соев сос допълнително.
Перфектната добавка към тази салата е бяло вино.