2 цели пилешки гърди, без кожа и кост
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. бял пипер
1/4 ч.ч. масло
2 ч.ч. зелена салата/пресен спанак
2 ч.ч. червена маруля
16 чери доматчета
1 авокадо, нарязано на кубчета
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.л. синапено семе (горчица на прах)
1/4 ч.л. сол
по желание - натрошено козе сирене
В буркан смесете зехтина, оцета, захарта, горчицата и солта. Разклатете добре и оставете дресинга в хладилник за поне 1 час. Леко начукайте пилешките гърди, така че да се изтънят до около 0,5 см. След това ги нарежете на тънки ивици. Смесете брашното, солта и пипера в голям закопчаващ се плик. Сложете вътре филенцата и разтърсете добре, така че месото да се покрие добре със сместа. Задушете изтупаните от излишното брашно филенца в зехтин за около 10 - 14 минути, или докато са готови, като ги обръщате от време на време. Оставете ги да се отцедят от мазнината върху хартиени салфетки. Накъсайте салатите на хапки и ги смесете в салатена купа. Прибавете нарязаните на половинки чери доматчета и нарязаното авокадо. Добавете и филенцата и объркайте добре, за да се смесят продуктите. Извадете дресинга от хладилника и залейте с него цялата салата. Объркайте я и поднесете с натрошено козе сирене (по желание).