1 с.л. зехтин
1 червена чушка, без семена и нарязана на тънко
1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
500 гр. аспержи, нарязани
500 гр. чисто месо от рибица, флейки и пр. на стайна температура
сол и пипер или микс от предпочитани от вас подправки за месо
170 гр. микс от листни зеленчуци (салата, спанак, маруля и пр.)
1/4 ч.чаша балсамов оцет
1/4 ч.ч. синьо сирене, натрошено
Намажете грил-скара със зехтина и загрейте на средна температура. Сложете на грила червената чушка, лучените полумесеци и аспержите и печете, докато омекнат, около 5-8 минути, след което сложете настрана.
Втрийте хубаво солта и пипера (или подправката за месо) в месото от двете му страни. Изпечете месото на грила за не повече от 2 минути на страна на средна температура. Оставете филето да отпочине 5 минути, след това го нарежете на тънко. Смесете всички продукти за салатата и разбъркайте добре с балсамовия оцет. Поднесете салатата, украсена с резените филе и синьото сирене.