Салата с цвекло, карамелизирани орехи и козе сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с цвекло, карамелизирани орехи и козе сирене
Салата с цвекло, карамелизирани орехи и козе сирене
admin
Добавена от: admin
21001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

170 гр. микс от салатени листа
500 гр. червено цвекло (около три грудки)
110 гр. меко козе сирене - натрошено
4 резена бекон – запържен до хрупкаво и след това нарязан на ситно
1 зряла круша – обелена и нарязана на малки кубчета
За карамелизираните орехи:
1/4 чаша орехи
1 с.л. захар
1 ч.л. царевично олио
За ореховия дресинг:
2 с.л. бял винен оцет
1 ч.л. дижонска горчица
3 с.л. царевично олио
3 с.л. орехово олио
1 ч.л. вода
сол и черен пипер на вкус
 

Загрейте фурната на 180 градуса. Изчистете листата на цвеклото и остържете кората. Увийте грудките в алуминиево фолио и ги изпечете за около 1 час, докато се усещат меки при набождане с вилица. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. Обелете кората, нарежете ги на кубчета и ги прехвърлете в малка купа.
Сложете орехите, захарта и царевичното олио в тиган с дебело дъно на висока температура и бъркайте, докато захарта се карамелизира. Извадете орехите върху леко намаслена чиния.
В голяма купа разбийте всички съставки за дресинга и оставете настрана.
Излейте половината дресинг върху цвеклото и оставете да поеме добре за около половин час.
Разпределете салатените листа между 4 плата и подредете отгоре цвеклото, крушата, козето сирене и бекона. Поръсете салатата с останалия дресинг на вкус. Поръсете отгоре карамелизираните орехи и поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft