Салца с праскови
6 Юли 2012
2773
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 праскови, нарязани на кубчета около 1/2 см.
сокът от 1 лимон или 2 ч.л. червен винен оцет
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
щипка червен пипер на люспички
3 с.л. пресни подправки - кориандър, босилек или мента, или комбинация от всички
черен пипер на вкус
Смесете прасковите, лимоновия сок, захарта, солта и червения пипер, 2 с.л. от подправките и черния пипер. Разбъркайте добре, докато се поемат съставките.
Покрийте съда и оставете в хладилник за поне 1 час, най-добре за няколко часа. Опитайте на сол и добавете още лимонов сок или захар, за да направите салцата по ваш вкус.
Поднесете соса към печено месо или сандвичи, или към мексикански такос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари