Самоковска питка
15 Декември 2012
103071
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 ч.ч. (1 кг) брашно
2 бр. яйца
1 жълтък
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
1/2 ч.ч. (100 г) пудра захар
1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
2 ч.л. (10 г) сол
2 с.л. (40 г) мазнина
Към пресятото брашно се прибавят разбитите заедно с киселото мляко яйца, мазнината, захарта, содата и солта. Добавя се по малко хладка вода, докато се получи меко тесто. Тестото се омесва добре (да стане гладко) и се оформя на кръгла питка, която се намазва с жълтъка и се оставя да престои 30 минути. Пече се в умерена фурна. След изваждането й от фурната се завива с чиста кърпа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари