Много от ползите от кафето са известни, а в Университета в Пенсилвания са намерили начин да направят кафето по-здравословно и по-благоприятно за тялото.
Предишни проучвания показват, че кафето е силен антиоксидант и ускорител на метаболизма, но трябва да се пие с мярка, за да не предизвиква кофеина тревожност.
Учените в гореспоменатия университет съветват да добавите канела , кокосово масло и мед в сутрешното си кафе .
Освен че е мощен антиоксидант, канелата понижава холестерола, стабилизира кръвната захар и триглицеридите.
Кокосовото масло стимулира храносмилането и помага при загуба на тегло. Съдържа лауринова киселина, която действа антибактериално и фунгицидно.
Медът е естествено средство за укрепване на имунитета и здравословен подсладител.
Още утре опитайте новата, богата версия на вашето кафе.