Няма човек, който да не обича картофите, но като цяло винаги ги комбинираме с месо и използваме за гарнитура.
Кой в наше време изобщо готви нещо без месо? След като прочетете рецептата за тази картофена запеканка на фурна, смело се захващайте да я правите.
Ястието е просто и бързо за приготвяне
съставки
картофи 660 g
масло 125 g
сол 1 щипка
подготовка
Настройте температурата на фурната на 190 ° C и след това подгответе съставките Измийте картофите, обелете ги. Нарежете на тънки филийки. Наредете един върху друг, както е показано на снимката по-долу.
Нарежете картофите на ленти с дебелина 1 мм. Напълнете с вода, оставете за 10 минути. Източете водата.
Разтопете маслото в тигана или в микровълновата печка.
Загрейте тигана. Прехвърлете картофите в него, така ча да покрият дъното на съда. Запържете, докато станат златисти.
След това изпечете ястието във фурната за 15 минути,
Ако искате да сервирате картофите с хрупкава кора, поставете тенджерата върху телената стойка и печете още 5 минути. Поръсете със зеленчуци и заквасена сметана. Оказва се, че е много проста рецепта, а вкусът повече от прелестен. Споделете рецептата за готвене на картофи с тези, които обичат картофи и са отворени към нещо ново.