Азиатската кухня съчетава вкусове, които са напълно несъвместими на пръв поглед. Но резултатът винаги е един и същ - вкусно ястие с необичаен сос . Да, последното е, което успешно подчертава основните съставки и придава характер на готовото ястие. Пилешки гърди в соев сос са отличен пример за това. И не е нужно да ходите до Азия, за да го опитате.
Рецептата за гърди в соев сос предполага присъствието не само на обичайния ароматен дресинг, но и на сладка нотка на мед, както и хрупкав сусам. Сочно пиле с румена коричка ... Нито дума повече - да готвим!
Съставки
Пилешко филе 500 гр
Соев сос 4 с.л.
Пчелен мед 3 с.л.
Слънчогледово олио 3 с.л.
Чесън 3 скилидки
Къри на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Смлян джинджифил вкус
Сусам 1 супена лъжица
Подготовка
За марината комбинирайте соев сос, смлян джинджифил, пресован чесън, къри и черен пипер.
Загрейте олио в тиган, добавете мед, оставете го да се разтопи. Подредете парченцата филе и запържете до златисто кафяво.
Поръсете готовото ястие със сусам.
Сервирайте сусамови пилешки гърди с ориз, популярна ориенталска гарнитура. Сладникавият намек на ястието ще се хареса дори на не-екзотични любители. Ето защо си струва да запазите рецептата и да с домашно пиле!