Само като видях какво е приготвила майка ми и казах Уау, а като пробвах загубих ума и дума, не можах да спра докато не излапах всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само като видях какво е приготвила майка ми и казах Уау, а като пробвах загубих ума и дума, не можах да спра докато не излапах всичко
Само като видях какво е приготвила майка ми и казах Уау, а като пробвах загубих ума и дума, не...
51964
Само като видях какво е приготвила майка ми и казах Уау, а като пробвах загубих ума и дума, не можах да спра докато не излапах всичко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Е, кой не обича пелмени ? Аз ги обожавам. Обикновено във всяко семейство има традиция всеки член да помага за приготвянето на пелмените, тъй като това е трудоемко занятие и отнема доста време.

Купените пелмени не могат по нищо да се сравнят с тези, които са приготвени у дома. Затова ние ви предлагаме решение за тяхното по-бързо приготвяне, и то в домашни условия!

Пелмените могат да бъдат всякакви видове, но същността им е една – тесто и плънка , сварени във вода, сложени в тиган върху слой от лук и моркови, залети със сметана, сварени на пара… вкусно и бързо (макар и мързеливо)! Нашите пелмени много приличат на традиционните, но не изискват безкрайно време за оформяне.

 

Приготвяне на тестото.

За него ще ви трябват:

3 чаши брашно,

1 яйце,

2/3 чаша вода,

1/2 чаена лъжичка сол.

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Добавя се яйцето, а след това и водата. Замесва се тесто. Оставя се да престои 30-40 минути.

През това време се приготвя плънката. Съставът й е много простичък: мляно месо, лук, сол, черен пипер. Използвайте кайма смес – свинско месо 50% и телешко месо 50%. Всичко останало е по ваш вкус.

След 30 минути разточете тестото с дебелина на листа не повече от милиметър. Разпределете плънката отгоре и сгънете на руло. Задължително защипете другия край. С нож нарежете парчета. Това са вашите мързеливи пелмени.

След това всичко е много лесно – пуснете ги във вряща вода, сварете ги на пара или ги сгответе в микровълновата. Сложете нарязаните ролки в дълбок тиган върху канапе от пържени моркови и чесън, излейте отгоре сметана, разредена с малко вода. Стремете се сметаната до покрие всички пелмени добре.

Покрийте и оставете на слаб огън, докато цялата течност почти се абсорбира. Не забравяйте да ги сервирате поръсени с пресни подправки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft