Напоследък отричаме картофа, но поради високото му въглехидратно съдържание, той е доста полезен. Чудесен е за приготвяне на вкусни гозби.
Печеният картоф е едно от любимите ми ястия.
Напоследък отричаме картофа, но поради високото му въглехидратно съдържание, той е доста полезен. Чудесен е за приготвяне на вкусни гозби.
Печеният картоф е едно от любимите ми ястия.
Мисля, че класическата рецепта за приготвяне на картофи ни е позната още от детството. Но тя не ви ли е омръзнала? Лично на мен, много! За щастие, наскоро попаднах в интернет на една уникална рецепта и съм готов да я споделя с вас!
Сигурен съм, че вие веднага ще запишете тази рецепта в готварската си книга или в тетрадката с рецепти. Тези вкусни картофи със сигурност ще се харесат на всички членове на вашето семейство!
Нужни продукти:
• Златен картоф
• Зехтин
• Морска сол
• Настъргано сирене Чедър
• Бекон
Приготвяне:
• Първо, загрейте фурната до 220 градуса по Целзий.
• След това, срежете върха на картофа. После, използвайки малко ножче направете срязвания като пръстен около и вътре в картофа.
• Обърнете картофа и направете разрези по целия му периметър. Не забравяйте да оставите неголям участък в горната част.
• Внимателно обърнете картофа на другата страна. Проверете дали е необходимо да се направят разрезите по-големи.
• Залейте картофа със зехтин, а след това го поръсете със сол.
• Поставете го върху фолио и го сложете във фурната да се пече на 220 градуса по Целзий.
• След 30 минути, извадете картофа, залейте го отново със зехтин и го поръсете с повече сол. След това го поставете обратно във фурната за още 30 минути.
• След изпичането в продължение общо на един час, добавете настърганото сирене.
• За пореден път, поставете картофа във фурната в продължение на 5 минути, за да се стопи сиренето.
• В самия край на печенето добавете и бекона, нарязан на парченца.
Е, нима не се получи нещо наистина възхитително? Не се притеснявайте да експериментирате, добавяйки например заквасена сметана или лук!