Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми писне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми писне
Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми...
15642
Само като се сетя за тях и лигите ми потичат, само това мога да ям цяло лято и никога няма да ми писне
какво четем
Приготвяне: 23 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 56 kcal

Пържено  пиперче с чесън - апетитно, ароматно предястие, подходящ за всяко хранене или пикник. Това е традиционно ястие на Балканите - район, богат на зеленчуци, където се готви изключително здравословна храна от натурални продукти. Фантастично вкусна пържена българска чушка е идеална за силни напитки. През лятото с шиш кебап или млади картофи - това е, което ви трябва!

За това ястие може да използвате и зелени и червени чушки, каквито сърце и душа ви дава. Бързо и вкусно, така че дори и начинаещ кулинар може да се справи!

печен пипер

Печен пипер

СЪСТАВКИТЕ

1 кг чушки
2 супени лъжици растително масло
3 скилидки чесън
2 ч.л. захар
1 супена лъжица оцет
целина и копър
сол на вкус

ПОДГОТОВКА

Измийте пипера и внимателно избършете всички капки вода с кърпа - това ще ви спести горещите пръски от олиото при пържене.
Изсипете растително масло върху нагретия тиган. Поставете чушките и пържете под капака за 20 минути. Периодично завъртайте всяка, за да се изпържи от всички страни, докато се образува златна кора.

рецепта с чушки

Готовите пиперки трябва да бъдат меки, плоски и червеникави. Поставете ги в и свалете кората. Отделете стъблото със семена от целулозата.

пържени чушки

Останалият сок в тигана след печене на пиперът ще служи като основа за соса. Изсипете чесъна, добавете оцет, сол, захар, смачкана целина и копър.

пържени чушки

Можете да сервирате незабавно или пък да оставите салатката в хладилника. Бон апетит!

салата от пържени чушки

Такива чушки, приготвени в сладко-кисел сос, могат да бъдат лека гарнитури или в комбинация с други съставки ще служат като отлична храна. 

Тези, които не ядат мазно под каквато и да е форма и следват диета, могат да пекат пипер във фурната до състоянието, описано в рецептата. 

Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft