Само кисело мляко и 4 яйца - Въздушен крем-сладкиш без брашно и грис! Ще забравиш за чийзкейка с тази диетична рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само кисело мляко и 4 яйца - Въздушен крем-сладкиш без брашно и грис! Ще забравиш за чийзкейка с тази диетична рецепта:
Само кисело мляко и 4 яйца - Въздушен крем-сладкиш без брашно и грис! Ще забравиш за чийзкейка с...
77233
Само кисело мляко и 4 яйца - Въздушен крем-сладкиш без брашно и грис! Ще забравиш за чийзкейка с тази диетична рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте на диета или просто се ограничавате, тогава ви предлагаме да направите нежния крем-сладкиш по тази рецепта. В него няма брашно или грис, но въпреки това изпеченият въздушен сладкиш е невероятно вкусен, крехък и пухкав. Тайната е в това, че белтъците и жълтъците се разбиват отделно. Заради това сладкишът с кисело мляко има пореста структура. Вадете млякото и яйцата от хладилника и да започваме! Представяме ви Въздушен крем сладкиш без брашно и грис :

Върховно нежен крем сладкиш без брашно и грис

Продукти (за форма с диаметър 20 см):

Натурално кисело мляко без добавки - 400 г

Яйца - 4 броя

Нишесте - 50 г

Бакпулвер - 1 ч.л.

Захар - 100 г

кората от един лимон

Пудра захар

Приготвяне:

Първо разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

жълтъци в купа

Изсипете захарта в жълтъците и разбъркайте с бъркалка.

разбити жълтъци

Изсипете киселото мляко в тази смес, добавете нишестето и настърганата лимонова кора. Разбъркайте до гладка смес.

Сега разбийте белтъците, докато образуват плътна пяна. Ако искате да ускорите този процес и да получите стабилна пяна, добавете няколко капки лимонов сок към белтъците веднага, след като започнат да се пенят.

Можете да замените лимоновия сок с лимонена киселина (на върха на ножа).

разбиване на белтъци

Получения белтъчен сняг изсипете в сместа от кисело мляко.

пухкави белтъци

Замесете тестото с бъркалка.

Застелете формата с хартия за печене. Изсипете тестото в нея.

тесто за сладкиш

Загрейте фурната до 170 ° и след това поставете сладкиша вътре. Време за печене - 45 минути.

въздушен сладкиш

Поръсете пудра захар върху готовия сладкиш след охлаждане.

въздушен сладкиш с кисело мляко

крем сладкиш с кисело мляко

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft