Ако сте на диета или просто се ограничавате, тогава ви предлагаме да направите нежния крем-сладкиш по тази рецепта. В него няма брашно или грис, но въпреки това изпеченият въздушен сладкиш е невероятно вкусен, крехък и пухкав. Тайната е в това, че белтъците и жълтъците се разбиват отделно. Заради това сладкишът с кисело мляко има пореста структура. Вадете млякото и яйцата от хладилника и да започваме! Представяме ви Въздушен крем сладкиш без брашно и грис :
Върховно нежен крем сладкиш без брашно и грис
Продукти (за форма с диаметър 20 см):
Натурално кисело мляко без добавки - 400 г
Яйца - 4 броя
Нишесте - 50 г
Бакпулвер - 1 ч.л.
Захар - 100 г
кората от един лимон
Пудра захар
Приготвяне:
Първо разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Изсипете захарта в жълтъците и разбъркайте с бъркалка.
Изсипете киселото мляко в тази смес, добавете нишестето и настърганата лимонова кора. Разбъркайте до гладка смес.
Сега разбийте белтъците, докато образуват плътна пяна. Ако искате да ускорите този процес и да получите стабилна пяна, добавете няколко капки лимонов сок към белтъците веднага, след като започнат да се пенят.
Получения белтъчен сняг изсипете в сместа от кисело мляко.
Замесете тестото с бъркалка.
Застелете формата с хартия за печене. Изсипете тестото в нея.
Загрейте фурната до 170 ° и след това поставете сладкиша вътре. Време за печене - 45 минути.
Поръсете пудра захар върху готовия сладкиш след охлаждане.