Само който не я е правил с чушки не знае какво изпуска! Чудна Мусака с печени чушки - няма равна на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само който не я е правил с чушки не знае какво изпуска! Чудна Мусака с печени чушки - няма равна на вкус:
Само който не я е правил с чушки не знае какво изпуска! Чудна Мусака с печени чушки - няма равна...
9575
Източник: За Жената
Само който не я е правил с чушки не знае какво изпуска! Чудна Мусака с печени чушки - няма равна на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мусаката с печени чушки е едно от онези ястия, които веднъж опитате, няма как да забравите вкуса и винаги ще искате да повторите рецептата.

Тази мусака можете да приготвяте през цялата година, защото обикновено всяко домакинство си приготвя чушки за зимата, а вече ги има и постоянно в магазините.

Мусаката от червени чушки се приготвя от печени и след това панирани чушки и наистина е страхотна на вкус.

Чушките се измиват предварително, изпичат се, обелват се, изпържват се и тогава се нарежда мусаката. Мусаката от червени чушки се пече 20 минути на 200 градуса и се използва тава с диаметър около 26 см.

Ето какво още ви трябва:

Мусака с печени чушки

Продукти:

  • 1,5 кг чушки (за предпочитане червени)
  • 4 яйца
  • сол
  • брашно
  • олио за пържене

За плънката:

  • 1/2 кг кайма
  • 1 глава лук
  • 1 супена лъжица олио
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • суха подправка
  • 150 мл доматен сос
  • 4 яйца
  • 100 мл готварска сметана/неутрална заквасена сметана
  • 6 листа топено сирене
  • малко олио за намазване на тавата

Приготвяне:

Печените чушки се обелват и почистват от семките, след което се панират: овалват се първо в брашно, после в яйца и се пържат в умерено загрято олио.

чушки в тава

Снимка: youtube

панирани чушки

Снимка: youtube

Запържете ситно нарязания лук, след това добавете каймата и подправете. Задушава се под капак до промяна на цвета, след което се подправя на вкус и се добавя доматен сос. Оставете да къкри около 10 минути.

плънка мусака

Снимка: youtube

Намаслете огнеупорен съд и наредете ред чушки на дъното. Върху тях се разпределя каймата, след това половината сиренето, след това отново чушки, сирене и отгоре се залива със смес от яйца и сметана.

панирани чушки в тава

Снимка: youtube

плънка за мусака

Снимка: youtube

заливка за мусака

Снимка: youtube

Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

мусака със заливка

Снимка: youtube

изпечена мусака

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

парче мусака

Снимка: youtube

мусака с чушки

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft