Изненадващо, съпругът ми ме научи как да готвя месо като истински шеф . Рецептата е толкова проста, че дори най- заклетият ерген може да се справи с нея . Страхотна комбинация от печено месо и картофи под кашкавал! Нищо излишно, само вкусотийка
Както се оказа по-късно, това е много популярна рецепта. Всяка домакиня приготвя месото по генералския начин във фурната по свой собствен начин: понякога с добавка на сос, понякога с моркови. Вместо свинско можете да използвате всяко друго месо: птиче, говеждо, агнешко. Освен това някой го нарязва на кубчета, някой взема пържоли, а някой взема кайма.
Съставки
Свинско 1 кг
картофи 1 кг
Лук 2 бр.
Майонеза 3 чл. л.
кашкавал 100 гр
Сол на вкус
черен пипер (смлян) вкус
подправки на вкус
Масло на вкус
готвене
Измийте и подсушете свинското месо, нарежете го на малки кубчета.
Нарежете лука, комбинирайте го с месо, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре съставките, покрийте ги с фолио и изпратете да се мариноват за 8 часа в хладилника.
Обелете картофите и ги нарежете на средно дебели филийки.
Намажете съда за печене с масло, сложете маринованото месо и картофите, намажете с майонеза. Покрийте формата с фолио и изпратете във фурната, предварително загрята до 200 ° C за 1 час.
Отстранете фолиото, поръсете ястието с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 10-15 минути.
Готовото ястие се поръсва с нарязани билки.
Рецептата няма как да ми затормози, а точно обратното бързичко, лесно и вкусно ще грабне вниманието ви.