Отлична рецепта с тиквички , която можете да приготвите за няколко минути, с фантастичен вкус. Изглежда красиво и е достойна и за най-претенциозния гост! Това вкусно и красиво руло с тиквички ще ви отсрами във всяка ситуация - вижте само колко лесно се приготвя:
Вкусно и красиво руло с тиквички
Продукти:
Основа:
тиквички - 2 бр. (800 g)
яйца - 3 бр.
заквасена сметана - 2 с.л.
сол на вкус
смлян черен пипер - на вкус
брашно - 4-5 с.л.
Плънка:
Крема сирене - 200 гр.
чесън - 3 скилидки
домати - 2-3 бр.
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер
Приготвяне:
Вземете 2 млади тиквички, отрежете краищата и ги настържете на едро ренде.
Поставете настърганите тиквички в купа, посолете ги и ги оставете да си починат за 10-15 минути.
Междувременно пригответе останалите съставки за тестото.
Разбийте 3 яйца в купа, добавете сол и смлян черен пипер на вкус и разбийте леко яйчната маса.
След това добавете 2 с.л. заквасена сметана и разбъркайте.
След 10 минути тиквичките ще пуснат достатъчно сок, изцедете ги добре и ги добавете към яйчената смес.
Сега добавете 4 супени лъжици брашно и забъркайте тесто.
Върху тавичка с размери 30 × 40 см сложете хартия за печене.
Изсипете тестото отгоре и разпределете тестото равномерно по повърхността. Ако не сте сигурни в качеството на вашата хартия, по-добре е да я намажете с допълнително олио.
Поставете рулото във фурна, загрята на 190 градуса за 20-25 минути.
Междувременно пригответе пълнежа.
В крема сиренето изскискайте 3 скилидки чесън и разбъркайте добре.
За да улесните смесването на пълнежа, извадете сиренето от хладилника половин час преди готвене.
Нарежете доматите на много тънки филийки.
От зелените подправки използвахме пресен зелен босилек.
Копър, магданоз или кориандър също са подходящи.
Когато основата от тиквички е готова, извадете я от фурната и я оставете да се охлади напълно.
След това внимателно, бавно отстранете хартията за печене и започнете да мажете пълнежа.
След това поръсете с пресен наситнен босилек и парчета домати.
Навийте плътно на руло, завийте с хранително фолио и приберете в хладилника за 1 час.
След това нарежете на парчета и сервирайте.
Рулото перфектно държи формата си, меко е, сочно и много вкусно.
Да ви е сладко!