Необходими са ви само 3 много достъпни съставки, за да си приготвите това невероятно нежно Наполеон-руло . Да, на вкус е точно като любимата торта Наполеон от недалечното минало, която се приготвяше във всеки дом.
Руло Наполеон
Продукти:
450 г бутер тесто
200 г масло
1 кутия кондензирано мляко
Приготвяне:
Разточваме бутер тестото и го нарязваме на ленти с дължина около 30 см и ширина 2 см. Поставяме тестените ленти една до друга върху тава за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 200°C за около 7-10 минути.
Разбийте размекнатото масло с тел, добавете кондензираното мляко и може да добавите и ванилия. Разбийте всичко добре заедно. Застелете плота с хранително фолио, намажете отгоре крема на правоъгълен слой с дължината на тестените пръчици и подредете отгоре пръчиците от бутер тесто.
Повтаряйте този процес до изчерпване на продуктите - намажете пръчиците с крем, след това подредете нов слой пръчици бутер тесто, отново крем и накрая внимателно навийте на руло с помощта на фолиото.
Увийте рулото в това фолио и го поставете на хладно за няколко часа, за да се втвърди.
Натрошете остатъците от изпечените пръчици (или заделете 1-2 за украса). Когато рулото се втвърди, извадете го от хладилника, развийте от фолиото и поръсете с тестените трохи.
Готово. Пожелаваме ви добър апетит!