Тези патладжани със сирена стават просто удивителни
Предлагаме ви рецептата за патладжани със сирена. Толкоз са вкусни, че категорично ще си ги правите редовно.
Лесни, апетитни и много красиви стават тези патладжани със сирена
Трябват ни четири средни патладжана, зехтин, четири-пет домата или 400 грама доматен сос.
А за плънката са ни нужни 200 грама моцарела, 400 грама крема сирене, 150 грама настърган пармезан, две яйца, черен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си нарежем патладжаните на 12 ивици и да ги намажем с малко зехтин и от двете им страни. Готвим ги на тиган и на умерен огън по 1-2 минутки от всяка страна, докато започнат да омекват.
След това ги преместваме настрани, за да изстинат. Всички продукти за вкусната плънка си ги смесваме в една купа, като леко разбием преди това яйцата и разкъсаме моцарелата.
Взимаме един плосък съд от йенско стъкло и намазваме дъното му с доматения сос. Върху всяка от ивиците патладжан поставяме от плътката, а после завиваме хубаво на руло.
Нареждаме си рулцата от патладжани върху доматения сос или нарязаните пресни домати и ги поръсваме с настърган пармезан или накъсана моцарела.
После пъхаме ястието да се пече във фурната за около 25 минутки, а самата фурна вече сме я загряли на температура от 200 градуса. Щом моцарелата или пармезанът започнат да се размекват, значи вкусотията е готова. А тя наистина става зверски апетитна.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!