Мойте Рецепти
За кюфтетата:
600 гр. телешко мляно месо
300 гр. пилешко мляно месо (смляно на машина за мелене на месо)
1 глава лук, ситно нарязан
1 яйце
4-5 супени лъжици хлебни трохи или галета
Подправки (от всички изброени в рецептата добавете количество по ваш вкус)
малко бакпулвер и
1 чаша минерална вода
За плънката:
150 гр. сирене или извара
За увиване на кюфтетата:
150 гр. ленти бекон
няколко ленти кашкавал
1. В дълбок съд смесете всички изброени съставки за кюфтетата. Омесете на ръка, докато получите хубава, компактна смес, подходяща за оформяне на топки.
2. С намазнени ръце оформете кюфтетата (малки топки). Разплескайте ги върху дланта и сложете в средата по една чаена лъжичка от плънката (натрошено сирене или извара). Отново ги оформете на топка. Увийте всяко в лента бекон или кашкавал.
3. След това ги поставете в предварително намазана с олио форма за мъфини с края на лентата бекон/кашкавал от долната страна. Продължителността на печене е 50-60 минути на 200 градуса или в зависимост от вашата фурна. (Предварително загрейте фурната за 5 минути на 200 градуса.)