Само сложих плънката и завих, и го пъхнах във фурната. Убихме се да ядем като разпрани, не мога да ви опиша каква вкусотия става

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само сложих плънката и завих, и го пъхнах във фурната. Убихме се да ядем като разпрани, не мога да ви опиша каква вкусотия става
Само сложих плънката и завих, и го пъхнах във фурната. Убихме се да ядем като разпрани, не мога...
261372
Само сложих плънката и завих, и го пъхнах във фурната. Убихме се да ядем като разпрани, не мога да ви опиша каква вкусотия става
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този солен пай е идеалната комбинация в едно ястие на зеленчук, сирене, яйца и сусам. Освен това е подходящ както за обяд, така и за късна закуска.

Ние сме подготвили за вас една чудесна рецепта със спанак.

Спанакът може смело да се отнесе към категорията супер храни, тъй като съдържа много количество витамини и минерали, както и изобилие от протеини и фибри. Спанакът се препоръчва да се консумира при диабет, онкологични заболявания и проблеми свързани с нервната система.

 

Необходими продукти:

• краве масло – 200 грама
• кисело мляко – 1 чаена чаша
• щипка сол
• щипка захар
• бакпулвер – 1 чаена лъжичка
• пшеничено брашно – 3,5 чаени чаши
• спанак – 500 грама
• растително масло – 2 супени лъжици
• 1 яйце
• твърдо сирене – 200 грама
• щипка смлян черен пипер
• сусам – 2 супени лъжици

 

Приготвяне:

1. Смесете брашното със студеното краве масло, добавете киселото мляко, също студено, сол, захар и бакпулвер. Размесвайте съставките до тогава, докато се получи еластично тесто.

2. От тестото оформете топка и го оставете да престои така на стайна температура.

Пай

3. Измийте добре спанака и го подсушете върху хартиена кърпа. След това го нарежете на едро.

Пай

4. Сложете спанака в тенджера със сгорещено слънчогледово олио и го задушавайте в продължение на 5 минути. Той трябва леко да омекне и да се смали по размер. Прехвърлете задушения спанак в купа и излейте излишната течност.

5. На едро ренде настържете сиренето и го смесете със спанак. Добавете сол и черен пипер на вкус.

6. Разточете тестото на тънка кора и го нарежете на дълги ивици. В средата, по дължината на всяка лента от тестото сложете от сместа със спанак и сирене.

7. Използвайте пръстите си, за да съедините внимателно ръбовете на тестото, така че да се образува тръбичка от всяка лента. Вземете кръгла тава и я намажете с олио. Сложете в нея тръбичките със спанак, навивайки ги на спирала.

8. Разбийте яйцето и с помощта на четка, намажете повърхността на пая. Поръсете със сусам и го сложете във фурната да се пече за 30-40 минути при температура от 180 ° С.

Пай

9. След като извадите пая от фурната, още докато е топъл го намажете отгоре с малко парче краве масло.

Пай

Пай

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft