Перфектният бърз сладкиш с ябълки и меко тесто от заквасена сметана. При това за рецептата не ви трябват тава и фурна, а само обикновен тиган и загрят котлон! Опитайте този сочен ябълков пай в тиган и едва ли вече ще се сетите за традиционната рецепта за ябълков сладкиш ! Ето лесната рецепта:
Експресен ябълков пай в тиган
Продукти:
ябълки - 2 бр.
масло - резен
20 мл вода + лимонов сок
канела + кристална захар
заквасена сметана - 200 гр.
масло - 50 гр.
бяло брашно - 130 гр.
Приготвяне:
Изберете сладко-кисел сорт ябълки, за да балансирате вкуса.
Нарежете на тънки филийки.
Разтопете парче масло в тиган, добавете резенчетата ябълка, разбъркайте, налейте вода и лимонов сок, поръсете със захар и канела.
Оставете в тигана за няколко минути, докато филийките омекнат.
Разбийте яйцето със захар и ванилия на вкус.
Добавете мекото масло и заквасената сметана, разбийте с бъркалка.
Поръсете пресятото брашно и разбъркайте добре тестото.
Съвет: ако масата е много гъста, добавете 20 мл мляко.
Изсипете тестото върху филийките ябълки в тигана, покрийте с капак и печете 12 минути на слаб огън.
С помощта на чиния обърнете сладкиша и запечете за няколко минути от другата страна (проверете с клечка за зъби).
Ароматният и деликатен пай с ябълки е готов! Поднесете го охладен.
Ако искате, накрая разбийте заквасена сметана с пудра захар и намажете горната част на сладкиша с този крем.
Да ви е сладко!