Само 1 съставка и пресните ви картофки ще станат мозък

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само 1 съставка и пресните ви картофки ще станат мозък
Само 1 съставка и пресните ви картофки ще станат мозък
52650
Само 1 съставка и пресните ви картофки ще станат мозък
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подобно на младите тиквички или патладжана, младите картофи се обожават от всички поради специалния им вкус и деликатна текстура, бързото готвене и липсата на сложна подготовка. Печените картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна. Второ, златната им коричка е просто божествена.

Но колко вкусно е да си изпечете пресни картофи? Обикновено за това се използва обикновена топлоустойчива форма, фолио или плик за печене. Ние ще ви споделим друг възможен начин с вас и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!

 

Съставки

Зехтин 5 супени лъжици

Сол 2 ч.л.

Чесън 3-4 скилидки

мащерка 2 бр.

розмарин 0,5 ч.л.

 

Приготвяне:

Как да печем цели картофи? Измийте и почистете. Между другото, ако искате можете да не премахвате обелките

Отделно смесете зехтина и солта, черния пипер и розмарина, скилидки чесън и стрък мащерка, преминали през пресата. Изсипете картофите в приготвен дресинг.

Прехвърлете ги в пергамент, сгънете го с плик, сложете върху хартия за печене и печете 50 минути на 180 ° C. След това изрежете дупка в плика и печете още 10 минути, така че коричката да стане румениста. 

Печете пресни картофи в пергамент по-често! Сервирайте с зеленчукови салати без тежки и вредни дресинги . 

Споделете рецептата с другите и не забравяйте да я запазите за себе си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft