Ако имате малко сирене и малко кисело мляко, тогава семейството ви никога няма да остане гладно. Много проста рецепта за пръчици със сирене, които са идеални за закуска, междинно хранене или просто като „вкусно“ лакомство за чай или кафе.
Трябва да ги ядете само докато са горещи – така ще е най-вкусно. Рецептата е проста, съставките могат да бъдат намерени във всеки дом.
Приготвяне:
Това, което ми харесва в тази рецепта е, че е много проста: тестото се замесва буквално за 5 минути. Е, пръчиците се пържат в тиган също толкова бързо.
И така, тестото:
Комбинирайте кисело мляко със стайна тмпература, захар, сол и яйца в купа. Разбийте с вилица или бъркалка до гладкост. След това добавете брашно, смесено с бакпулвер или сода.
Накрая добавете най-важната съставка - натрошеното сирене. Разбъркайте добре и като цяло тестото ни е готово.
Ако желаете, можете да добавите зеленчуци към тестото, но ви съветвам да направите това само в началния етап, а не в края, в противен случай ще бъде трудно да разбъркате тестото, така че зелените да са равномерно разпределени.
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ:
Тестото се оказва лепкаво. Разбира се, не е много удобно за работа, но така трябва да бъде! Няма нужда да добавяте допълнително брашно, в противен случай не може да се говори за ефирност и нежност. При вас ще се получи съвсем различно. Затова добавете толкова брашно, колкото е посочено в края на списъка със съставките.
Разточете тестото на пласт (с дебелина около 1 см), нарежете на малки пръчици и запържете във вряща мазнина до златисто кафяво.
След пърженето поставете пръчиците върху кухненски кърпи, за да отстраните излишното масло.
Съветвам ви да сервирате тези пръчици с някакъв сос
съставки:
сирене - 100 гр
кисело мляко - 250 мл
брашно - 430-450 гр
яйца - 2 бр
захар - 2 равни ч.л.
сол - 1 равна чаена лъжичка (ако сиренето е много солено може и по-малко)
подправки на вкус
сода бикарбонат или бакпулвер - 1 ч.л